Rulet pravila


Rulet je jedna najstarijih i najpoznatijih kasino igara.Roulette je francuska rijec koja ima znacenje mali tockic odnosno tockic. Krupije ispušta kuglicu u spin tocak.Krupije je covjek koji okrece spin tocak ruleta koji ima 37 ili 38 razdvojenih polja u koje loptica mora da upadne. Cilj igre je predvidjeti na kojemu ce se od 37 brojeva na tocku kuglica zaustaviti. Razlikujemo Americki Rulet i Europski Rulet.Americki rulet sadrži 36 brojeva i nulu. Raspored brojeva nema odredjenu redoslijed osim što se naizmjenic(no smjenjuju crveni i crni brojevi osim nule koja je zelena) i veliki i mali brojevi. U ruletu možete uložiti razlicite uloge. Ulozi se dijele na dve vrste: Unutarnje ili inside bets koji se odnose na polja s brojevima na stolu i Vanjske ili outside bets koji se odnose na ostala polja na stolu.

Unutarnj ulozi- Inside Bets

Straight Up Bet – ulog na pojedinacni broj. Najjednostavniji ulog u ruletu s najvecom mogucnošcu za isplatu novca. Ulog se isplacuje u omjeru 35:1 uz isplatu pocetnog uloga.

Split Bet – ulog na dva broja koji se postavlja na liniju izmedju dva broja, npr. 24 i 27. Ulog se isplacuje u 17:1 uz isplatu pocetnog uloga.

Corner Bet – ulog na cetiri broja koji se postavlja u kutu gdje se ta cetiri broja dodiruju, npr. 8,9,11 i 12. Ulog se isplacuje u omjeru 8:1 uz isplatu poc(etnog uloga.

Street Bet – ulog na tri broja koji se postavlja na kraj niza brojeva, npr. 13,14 i 15. Ulog se isplacuje u omjeru 11:1 uz isplatu pocetnog uloga.

Line Bet – ulog na šest brojeva šest razlicitih brojeva u dva reda po tri broja, postavljen na kraju dva reda, na liniji izmedju njih, kao npr. 31,32,33,34,35 i 36. Ulog se isplacuje u omjeru 5:1 uz isplatu pocetnog uloga.

Outside Bets-Vanjski ulozi

Column Bet – ulog na 12 brojeva koji pokriva sve brojeve u istom stupcu. Ulog se isplacuje u omjeru 2:1 uz isplatu pocetnog uloga.

Dozen Bet – ulog na 12 brojeva. Igraci mogu odabrati izmedju prvih 12 (1-12), drugih 12 (13-24) i trecih 12 (25-36) brojeva. Ulog se isplacuje u omjeru 2:1 uz isplatu pocetnog uloga.

Colour Bet – ulog na crvene ili crne brojeve. Ulog se isplacuje u omjeru 1:1 uz isplatu pocetnog uloga.

Even/Odd Bet – ulog na 18 brojeva u kojemu se igracmože kladiti na bilo koji neparan ili paran broj. Ulog se isplacuje u omjeru 1:1 uz isplatu pocetnog uloga.